מתי בפעם אחרונה יצאתם לאטרקציה טיפה שונה מזו שכולנו רגילים כמו ללכת לסרט בקולנו או לשבת במסעדה או בית קפה שכונתי?
מתי בפעם אחרונה עשיתם משהו קצת אחר ממה שנהוג אצל רובנו?
היום נרצה לדבר על אטרקציה שתופסת תאוצה בישראל וגם בעולם והיא כמבן סיורים קולינריים בשווקים שונים בישראל, שווקים תוספסים עם טעמים חדשים וריחות משגעים.
אם נחפש באינטרנט בוודאי תמצאו הצעות רבות של סיורים קולינריים וסיורי טעימות בשווקים ברחבי הארץ, אבל בין השווקים האלו בולטים ללא ספ קשוק לוינסקי בתל אביב, שוק הכרמל וכמובן שוק רמה ומחנה יהודה בירושלים.
למה לדעתכם יש כל כך הרבה הצעות בתחום?
ככל הנראה קיים ביקוש לאטרקציה כזו, אבל בכל זאת מהי לדעתכם הסיבה שיש ביקוש רב בנושא?
לא תאמינו אבל התשובה לשאלה היא די פשוטה – כולנו אוהבים לאכול ומה יכול להיות יותר טוב מלצלול אל אולם של האוכל, אבל במקום ללכת למסעדה, לעבור בין דוכנים רבים של השוק ולראות שלל של פירות וירקות, בשרים ודגים טריים, מבחר אינסופי של תבלינים עם ריחות משגעים, מגוון חמוצים טריים, פיצוחים, משקאות חריפים ומשקאות לכל המשפחה, מיצים מפירות שונים שמכינים במקום ומגישים בצורה מזמינה, פוליח קפה שניתן לטחון במקום שמייצרים באוויר ריח משגע של קפה.
סיורי טעימות קולינריים בדרך כלל מודרכים על ידי אנשים שמבינים היטב את השוק ואת הסביבה כולל התמצאות מצוינת בכל פרט קטן וחושב בנושא הכנת מאכלים שונים, כך שאם תרצו, תמיד תוכלו לקבל מן המדריך הכוונה לגבי סוג בשר המועדף להכנת מאכל כזה או אחר או המלצה על תבלינים חדשים ומהם הכמויות שיש להתמש בכל מאכל שתרצו להכין.
כמובן שבמהלך הסיוק הקולינרי יש גם טעימות של מאכלים שונים שמכינים במקום ממש מול עיניי משתתפי הקבוצה ולכן אם תרצו להכין מאכל כזה בבית, תוכלו לברר אצל בעל המקום לגבי הכנה עצמית בבית וגם מהם המצרכים שיש לקנות להכנת המאכל שטעמתם ממש ברגע זה.
אחרי שסיור שנמשך כ-3 שעות, תמיד ניתן לרואת משתתפי הקבוצה מסתובבים עוד שעות רבות בין דוכני השוק אבל הפעם בשבל לקנות מצרכים שונים לבית וגם לנסות לכין בבית מאכלים חדשים שמתכון שלהם קבלו משתתפי סיור תוך כדי הסיור בין דוכני השוק.